Sirop de Curmale x170ml Solaris

Solaris
21 20 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Cod Produs - Erp ID 33227
Call center pentru comenzi si suport general
Consultanta cu un farmacist
Produse originale
Livrare sigura
Curier/EasyBox/
FANbox
Plata in rate

Brand
Tip Produs
Sirop
Cod Sku CS
38022
Descriere comerciala
Preturile de pe site pot sa fie diferite fata de cele din farmacie.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate si a imaginilor. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare

Recomandarea farmacistului

Descriere

Detalii produs
Siropul de curmale Solaris este obtinut din suc concentrat de curmale. Curmalele sunt presate, tratate termic, apoi amestecul este filtrat si concentrat, fiind lăsat să scadă pană cand ajunge la consistenta dorită. Este un indulcitor natural si o alternativă sănătoasă la zahărul rafinat. Contine zaharuri sănătoase, vitamine (C, B, A), minerale (potasiu, magneziu, cupru) si antioxidanti prezenti in curmale. Beneficiile siropului de curmale: conferă energie, sustine tranzitul intestinal, mentine sănătatea sistemului nervos si osos. Poate fi folosit pentru indulcirea cafelei, ceaiului, laptelui, pentru a pregăti diverse dulciuri cu sirop de curmale, dar si ca topping pentru clătite, inghetată sau salată de fructe.
Beneficii produs
Contine vitamine si minerale
Un bun inlocuitor al zahărului rafinatCe contine
Siropul de curmale Solaris este obtinut din suc concentrat de curmale.
100% din ingrediente naturale, fără aditivi sau conservanti.
Cum se obtine siropul de curmale
Siropul de curmale este un indulcitor natural frecvent utilizat in bucătăria israeliană, apreciat in Orientul Mijlociu si nordul Africii. Este obtinut din fructele curmalului (Phoenix Dactylifera), cunoscut uneori si sub denumirea de finic. Curmalele sunt cunoscute si consumate de peste 6000 de ani. Stiai că siropul de curmale este mentionat chiar si in scrierile antice cuneiforme din Mesopotamia? Aceasta pentru că in acele timpuri, siropul de curmale era principalul indulcitor folosit in alimentatie.
Pentru obtinerea siropului, se indepărtează mai intai samburii curmalelor, după care fructele sunt presate si tratate termic. Amestecul este apoi filtrat si concentrat, prin evaporarea continutului de apă. Se lasă să scadă pană cand se obtine consistenta dorită. In urma acestui proces se obtine un nectar (similar ca si textură cu melasa) care contine vitaminele si mineralele din compozitia curmalelor. Procesul nu implică un adaos de aditivi sau conservanti.
Valori nutritionale
100 g de sirop de curmale prezintă următoarele valori medii ale macronutrientilor:
Grăsimi – 0,1g (din care acizi grasi saturati < 0,1g)
Glucide – 88 g (din care zaharuri – 86g)
Proteine – 1,4g
Sare – 0,2g
Valoare energetică – 271 kcal
Beneficiile siropului de curmale
Concentratul din sirop de curmale este o alternativă sănătoasă pentru zahărul alb si alti indulcitori obtinuti prin procese de rafinare. Consumul acestuia este asociat cu mai multe beneficii pentru organism, datorate nutrientilor din curmale si procesului tehnologic simplu, prin care acestea sunt transformate intr-un sirop delicios. Iată care sunt avantajele consumului de sirop de curmale:
sursă de zaharuri sănătoase – siropul de curmale contine zaharuri naturale, neprocesate (in special fructoză si glucoză), care iti potolesc pofta de dulce si iti conferă energie. este un foarte bun inlocuitor pentru zahărul alb rafinat.
contine vitamine si minerale – o mare parte din nutrientii prezenti in curmale se regăsesc si in sirop. Curmalele contin vitamina C, vitamine din complexul B (B3, B5, B6, B2, B1, B9), vitaminele A, K. Curmalele sunt şi o sursă importantă de potasiu, avand in compoziţia lor o cantitate aproape dublă de potasiu comparativ cu bananele. De asemenea, contin magneziu, calciu, fosfor, fier, cupru, mangan, seleniu.
prezintă in compozitie antioxidanti – antioxidantii combat efectele nocive ale radicalilor liberi si protejează celulele impotriva stresului oxidativ. Curmalele contin trei tipuri principale de antioxidanti: flavonoide, carotenoide si acizi fenolici. Flavonoidele sunt antioxidanti puternici care pot reduce inflamatiile, fiind intens studiate pentru potentialul lor de a diminua riscul aparitiei diabetului, a bolii Alzheimer si a unor tipuri de cancer. Carotenoidele sustin sănătatea inimii si a ochilor, reduc riscul aparitiei unor afectiuni oculare, cum ar fi degenerescenta maculară. Acidul fenolic are proprietăti antiinflamatoare si de prevenire a cancerului si afectiunilor cardiovasculare.
are un indice glicemic mic – siropul de curmale are un indice glicemic mic, cu valoarea 47. Acest indice este mai mic decat al altor indulcitori cum sunt zahărul alb (70), mierea (55) si siropul de artar (54). Consumat in cantităti mici, nu provoacă o crestere bruscă a nivelului de glucoză din sange si ajută la mentinerea glicemiei in parametri normali. Potasiul din compozitia siropului este de asemenea important pentru sinteza insulinei.
mentine sănătatea oaselor – datorită continutului bogat in calciu, magneziu si fosfor, săruri minerale importante pentru mentinerea densitătii osoase si preventia osteoporozei.
sustine sănătatea sistemului nervos – vitaminele din complexul B, potasiul si flavonoidele ce se regăsesc in fructele curmalului sunt importante pentru buna functionare a sistemului nervos, măresc eficacitatea si promptitudinea reflexelor, stimulează functiile cerebrale, conferă viteză in gandire. Pot preveni aparitia accidentului vascular cerebral.
conferă energie – continutul de glucide si vitamine B al siropului de curmale ajută la eliminarea oboselii si slăbiciunii fizice si mentale, energizează organismul.
sustine digestia si tranzitul intestinal – siropul de curmale are un usor efect laxativ, prevenind constipatia.
Cum poti consuma sirop de curmale
Siropul de curmale are un gust dulce si o aromă deosebită (ce seamănă cu o combinatie de curmale si caramel) si o textură vascoasă, asemănătoare melasei.
Poti folosi sirop de curmale pentru indulcirea cafelei, a ceaiului, laptelui si altor băuturi. De asemenea, il poti utiliza pentru a inlocui zahărul din deserturi. Astfel, vei putea pregăti pentru tine si cei dragi dulciuri cu sirop de curmale nu doar delicioase, ci si sănătoase.
Siropul de curmale poate fi adăgat atat in deserturile care necesită coacere (briose, biscuiti, prăjituri), cat si ca topping pentru clătite, vafe, inghetată, salată de fructe. Poate fi utilizat si pentru indulcirea smoothie-urilor, a cerealelor cu lapte, a iaurtului. Painea prăjită unsă cu tahini sau unt de arahide si cu putin sirop de curmale este o altă combinatie gustoasă.
Aduce o savoare unică si preparatelor sărate. Il poti adăuga in diverse dressing-uri sau vinegrete pentru salată sau legume coapte. Pentru aceasta, poti dizolva o cantitate mică de sirop in combinatia ta favorită de ingrediente.
Achizitionează sirop de curmale la un pret accesibil din magazinul online Solaris. Conferă un plus de dulceată si savoare bucatelor pregătite cu mult drag, la tine in bucătărie!





























Detalii

ERP - ID
33227
Brand
Tip Produs
Sirop
Cod Sku CS
38022
Descriere comerciala
Preturile de pe site pot sa fie diferite fata de cele din farmacie.

Cumparate frecvent impreuna

Opinii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review