Fulgi de porumb fara zahar x 500g (Solaris)
Cod Produs - Erp ID
33459
EAN
5941828016550
Call center pentru comenzi si suport general
Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate si a imaginilor. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare
Recomandarea farmacistului
Descriere
Detalii produs
Fulgii de porumb Solaris sunt produsi in Italia, de o firmă de familie cu traditie, care si-a inceput activitatea in anul 1922, pornind de la o simplă moară de cereale. In prezent, fabrica detine utilaje de ultimă generatie si a elaborat o retetă proprie de obtinere a celor mai gustosi fulgi din cereale. Fulgii de porumb sunt bogati in carbohidrati complecsi si aduc un aport consistent de vitamine A, B, fibre si minerale, in alimentatie. Conferă satietate de lungă durată si alcătuiesc un mic dejun echilibrat, fără zahăr. Sunt savurosi cu lapte sau iaurt, fructe si miere, adăugati in felurite deserturi sau mancăruri.
Beneficii produs
Un mic dejun echilibrat fără adaos de zahăr
Un aport echilibrat de vitamine si fibreFulgii de porumb, una dintre cele mai populare alternative pentru micul dejun din intreaga lume, sunt un ingredient accesibil, versatil, usor de pregătit, hrănitor si nutritiv. Consumati astăzi mai ales in combinatie cu lapte, fructe (proaspete sau deshidratate), nuci, diverse seminte crude, fulgii de porumb sunt usor digerabili si iti oferă energie pentru intreaga zi.
Stiai că fulgii de porumb provin din Statele Unite ale Americii si au o istorie de aproape 130 de ani? In anul 1894, fulgii au fost decoperiti accidental de către William Kellogg, in incercarea de a pregăti un mic dejun sănătos si hrănitor deopotrivă pentru pacientii sanatoriului Battle Creek din Michigan. Conform unor surse, John Kellogg (medic si, totodată, directorul sanatoriului Battle Creek) nu a fost de acord insă cu ideea ce i-a venit ulterior fratelui său, William, de a adăuga zahăr in compozitia fulgilor. Din acest motiv, William Kellogg a infiintat propria companie producătoare de fulgi de porumb, destinati publicului larg, obtinand patentul pentru produsul creat in 1896.
De atunci si pană in zilele noastre, piata s-a diversificat si există in prezent o multime de producători care comercializează fulgi de porumb simpli, cu adaos de zahăr sau alte ingrediente si diverse arome.
Ce contin
Fulgii de porumb Solaris sunt produsi in Italia, de către o firmă de familie cu o mare traditie in spate, care si-a inceput activitatea in anul 1922, pornind de la o simplă moară de cereale. In prezent, fabrica detine utilaje de ultimă generatie si a elaborat o retetă proprie de obtinere a celor mai gustosi fulgi din cereale.
Fulgii de porumb fără zahăr Solaris contin:
mălai grisat (88%), malt de orz, sare.
fără adaos de zahăr.
Valori medii nutritionale 100 g
Valoare energetică - 1593 kJ/ 376 kcal
Grăsimi - 1,8 g (din care acizi grasi saturati - 0,3 g)
Glucide - 81,4 g (din care zaharuri - 3 g)
Fibre - 4,4 g
Proteine - 6,3 g
Sare - 2 g
Care sunt beneficiile consumului de fulgi de porumb
Gustare rapidă sau ingredient al unor preparate complexe, fulgii de porumb nu reprezintă doar un ingredient foarte gustos atunci cand este consumat in diverse combinatii, ci si o sursă de beneficii asupra organsimului. Te invităm să descoperi care sunt aceste beneficii pe care ti le poate aduce consumul de fulgi de porumb.
sursă bogată de carbohidrati complecsi – cu un continut in mod natural de aproximativ 81,4% glucide, dintre care doar 3% este constituit din zaharuri si prin aportul de fibre, fulgii de porumb sunt asociati cu o absorbtie mult mai lentă in sange a glucidelor. Acest tip de carbohidrati au rolul de a preveni diferentele bruste de glicemie. Totodată, eliberează gradat energie si conferă satietate pentru o lungă perioadă de timp, fiind foarte hrănitori. Carbohidratii complecsi se regăsesc mai ales in cereale si leguminoase.
sursă de nutrienti, vitamine si minerale – fulgii de porumb contin vitamina A, vitamine din complexul B (in special B1, B3 si B9, dar si B6, B2), vitamina E si minerale precum: fier, magneziu, mangan, fosfor, calciu, potasiu, sodiu. Vitamina B9 (folatul) sustine formarea unor noi celule si cresterea tesuturilor, fiind benefic in timpul sarcinii. Vitamina B3 (niacina) impreună cu vitamina B9 pot previn aparitia bolii Pellagra. De asemenea, vitamina B1 (tiamină) are rolul de a accelera metabolismul carbohidratilor, stimulează productia de energie si, in acelasi timp, sustine functiile cerebrale si sănătatea nervoasă. Continutul bogat in fier mentine sănătatea sangelui si previne anemia.
sursă de proteine – mai mult de 6g in compozitia a 100 g de fulgi. Combinate cu lapte (inclusiv vegetal), diverse nuci si seminte, vei creste in mod categoric aportul de proteine in alimentatie. Proteinele sunt esentiale pentru repararea tesuturilor corpului, intărirea sistemului imunitar, echilibrul enzimelor si cel hormonal.
sustin buna functionare a sistemului digestiv – continutul de fibre al fulgilor de porumb poate fi sporit prin adăugarea de fructe proaspete, nuci, pentru a sustine digestia, motricitatea intestinală, putand preveni astfel constipatia si diverse afectiuni ale colonului. Fulgii de porumb au un usor efect laxativ.
ajută la mentinerea sănătătii plămanilor – datorită continutului de beta-criptoxantină, un carotenoid similar beta-carotenului. Beta criptoxantina este un antioxidant eficient ce poate reduce efectele stresului oxidativ asupra organismului, eliminand efectele nocive ale radicalilor liberi. Caracterul antioxidant al acestui compus ajută la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. De asemenea, prin intermediul acestui carotenoid, porumbul poate facilita mentinerea sănătătii plămanilor si prevenirea cancerului la plămani.
contribuie la mentinerea sănătătii oculare – fulgii de porumb contin luteină, un carotenoid cu rol benefic pentru vedere si pentru sănătatea ochilor.
Cum poti consuma fulgi de porumb
Dacă iti doresti un mic dejun simplu, echilibrat, fără adaos de zahăr, poti inmuia fulgii de porumb in lapte (inclusiv lapte vegetal), iaurt sau suc de fructe. Fulgii de porumb se inmoaie singuri, nu este necesar să ii fierbi, insă se vor inmuia mult mai repede in lichidele fierbinti.
Poti adăuga la fulgii de porumb diverse fructe proaspete (de exemplu: fructe de pădure, mere, banane, citrice, mango etc.), fructe uscate, diverse nuci sau alte seminte crude (pe care le poti găsi in gama de produse Solaris).
Ii poti manca si singuri, ca pe o gustare sau ii poti adăuga la unele preparate mai complexe, mai ales dulci, dar si sărate. Te invităm să urmăresti in continuare sectiunea de retete pentru mai multă inspiratie in bucătărie.
Retete delicioase cu fulgi de porumb
Există o multime de retete care contin in compozitia lor fulgi de porumb intregi sau zdrobiti. In diversele traditii gastronomice ale lumii, regăsim fulgii de porumb printre ingredientele mai multor preparate specifice. In Australia, fulgii de porumb fac parte din reteta unui aperitiv dulce denumit "bucurii cu miere” (Honey Joys), impreună cu alte ingrediente precum: miere, unt, zahăr. Acestea sunt pregătite sub forma unor briose si se pot coace in forme speciale pentru briose. Un alt preparat, de această dată popular in Marea Britanie, este o prăjitură cu fulgi de ovăz, ciocolată neagră, zahăr invertit si unt.
Fulgii de porumb pot fi adăugati la fursecuri, diverse prăjituri, la budinci (de căpsuni, ciocolată, vanilie, mango, banane) si, de asemenea, pot fi un substitut pentru pesmet.
Iti sugerăm in continuare cateva retete delcioase care au in componenta lor fulgi de porumb.
Fursecuri invelite in crustă de fulgi de porumb
Pentru a obtine aceste fursecuri crocante si delicioase, ai nevoie de următoarele ingrediente:
115g unt topit
90g zahăr brun
50g zahăr granulat
o lingurită de extract de vanilie/semintele unei păstăi de vanilie
un ou mare
210g făină de grau
o jumătate de lingurită de bicarbonat
75g fulgi de ciocolată
45g fulgi de porumb
Tapetează cu hartie de copt două tăvi pentru cuptor. Preincălzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol mare, adaugă untul si zahărul si bate-le cu mixerul (1-2 minute) pană cand obtii un amestec cremos. Adaugă vanilia si oul si amestecă pană cand sunt bine incorporate. Cerne făina si adaug-o impreună cu bicarbonatul la amestecul anterior, amestecand bine. Apoi, incorporează fulgii de ciocolată. Zdrobeste usor cu palmele fulgii de porumb, intr-un bol separat.
Formează bilute de aluat cu ajutorul unei linguri (folosind o lingură si jumătate de aluat pentru un fursec) si trece-le prin fulgii de porumb zdrobiti, apăsandu-i pentru a intra in aluatul fursecului. Plasează fursecurile pe tăvile deja pregătite, lăsand suficient spatiu intre acestea, pentru a avea loc să crească. Coace fursecurile aproximativ 12-13 minute sau pană cand devin aurii. Transferă cu grijă pe un suport sau pe o farfurie intinsă, lăsandu-le să se răcească complet.
Batoane simple cu unt de arahide si fulgi de porumb
Vrei să te bucuri de o gustare dulce, rapidă, usor de pregătit, complet vegană (adaptată chiar si pentru perioadele de post)? Incearcă o retetă de batoane nutritive precum cea care urmează! Ai nevoie pentru aceasta de doar trei ingrediente:
4 căni de fulgi de porumb
o cană unt de arahide (sau orice alt unt vegetal obtinut din diverse tipuri de nuci sau seminte)
o cană sirop de artar
Tapetează cu hartie de copt o tavă pătrată (de aproximativ 20 x 20 cm) si pune-o deoparte. Adaugă intr-un bol fulgii de porumb. Intr-o oală medie, topeste la foc mic, pe aragaz, untul de arahide impreună cu siropul de artar pană cand se omogenizează foarte bine. Opreste focul, adaugă fulgii de porumb si amestecă pană cand acestia sunt bine incorporati in amestec. Toarnă amestecul in tava tapetată si cu mainile usor umezite in prealabil, apasă cu fermitate aluatul pentru uniformizare. Pune tava la frigider pentru cel putin 30 de minute sau pană cand aluatul se intăreste. Taie sub forma unor batoane si serveste-le!
Aceste batoane pot fi păstrate la temperatura camerei pentru o consistentă mai lipicioasă sau pot fi tinute la frigider, dacă iti doresti batoane ferme. Păstrate in frigider, au o durată de valabilitate mai mare.
Frigănele din paine prăjită cu crustă din fulgi de porumb
Cele mai simple frigănele, potrivite pentru micul dejun sau pentru o cină usoară. Pentru pregătirea acestora ai nevoie de:
2 linguri de unt
2 ouă mari
2 linguri de lapte
un varf de cutit de scortisoară
un varf de cutit de nucsoară
4 felii de paine, tăiate in fasii de aproximativ 3 cm
2 căni de fulgi de porumb – usor zdrobiti
sirop de artar – optional, pentru servire
Pentru a pregăti aceste frigănele, topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Intr-un bol incăpător, amestecă impreună ouăle, laptele, scortisoara si nucsoara. Inmoaie rand pe rand, fiecare felie cu amestecul de ingrediente obtinut anterior si apoi, trece-o prin fulgii de porumb zdrobiti, presand pentru a crea o crustă crocantă. Pune 3-4 frigănele simultan la prăjit, intorcandu-le pe ambele părti si lasă-le să se prăjească pană cand devin aurii, adică aproximativ 2-3 minute pe fiecare dintre părti.
Poti servi frigănelele calde, ca atare sau cu o cană de lapte ori ceai sau le poti servi in combinatie cu sirop de artar.
Caserolă delicioasă cu cartofi, branză si fulgi de porumb
O retetă de această dată sărată, cu acelasi ingredient inedit in compozitie si anume, fulgii de porumb. Iti sunt necesare următoarele ingrediente:
3 linguri de ulei de rapită
o cană de ceapă tocată
o cană de ardei rosu tocat cubulete
un kg cartofi curătati si tăiati
o jumătate de lingurită de sare
un sfert de lingurită de piper negru
o cană si două treimi (12/3) lapte
2 linguri făină de grau
2/3 cană iaurt grecesc
120g branză cheddar rasă (sau un alt tip de branză cu o consistentă tare)
3 căni de fulgi de porumb
o lingură si jumătate de unt topit
Preincălzeste mai intai cuptorul. Pune o tigaie mare la foc mediu cu o lingură de ulei la incins, după care adaugă ceapa si ardeiul si căleste-le timp de 5 minute. Adaugă apoi cartofii tocati, acoperă cu un capac si ai grijă să reduci focul, lăsand amestecul pe aragaz incă minim 10 minute sau mai mult, pană cand cartofii sunt făcuti aproape trei sferturi. Adaugă sare si piper la compozitie si amestecă periodic.
Combină laptele cu făina, folosindu-te de un tel, după care adaugă amestecul rezultat in tigaie, lăsand incă 3 minute pe foc si amestecand continuu pană cand laptele combinat cu făină devine un sos gros, ce inveleste celelalte legume si apar, de asemenea, bule de aer in compozitie. Ia tigaia de pe foc, adaugă in amestec iaurtul si branza cheddar rasă. Răstoarnă apoi continutul tigăii intr-o tavă potrivită ca dimensiune, unsă in prealabil cu putin ulei.
Pune fulgii de porumb intr-un bol, adaugă untul si restul de ulei de rapită si amestecă pentru a omogeniza topping-ul. Intinde amestecul de fulgi de porumb peste compozitia din tavă. Pune tava in cuptor si lasă la copt pană cand observi că la marginile tăvii apar bule de aer, topping-ul devine crocant, iar cartofii sunt bine făcuti. Poti verifica aceasta, folosind o furculită. Cand este gata, opreste focul, portionează si serveste mancarea caldă sau după preferinte. Poftă bună!
Cate calorii au fulgii de porumb fără zahăr?
O portie medie de fulgi de porumb fără zahăr (aprox. 50g) contine 188 kilocalorii.
Care sunt beneficiile fulgilor de porumb fără zahăr?
Fulgii de porumb eliberează gradat energie si conferă satietate de lungă durată, prevenind cresterile bruste ale glicemiei datorită continutului bogat in carbohidrati complecsi. Aduc in alimentatie un aport echilibrat de fibre, vitamine A si B, in special tiamină (importantă pentru metabolismul carbohidratilor si functiile cerebrale) si folat (stimulator al cresterii celulelor si tesuturilor, esential in timpul sarcinii). Stimulează motricitatea intestinală si ajută la prevenirea constipatiei, avand un usor efect laxativ.
Cum poti consuma fulgii de porumb fără zahăr?
Fulgii de porumb fără adaos de zahăr se pot consuma impreună cu lapte, suc de fructe sau iaurt, fructe proaspete ori uscate, diverse nuci si seminte crude, pentru un mic dejun gustos. Pot fi integrati si in deserturi mai complexe: in fursecuri, prăjituri, budinci. Formează o crustă crocantă delicioasă preparatelor pane: snitelelor din pui sau din ciuperci pleurotus, conopidei pane.
Fulgii de porumb Solaris sunt produsi in Italia, de o firmă de familie cu traditie, care si-a inceput activitatea in anul 1922, pornind de la o simplă moară de cereale. In prezent, fabrica detine utilaje de ultimă generatie si a elaborat o retetă proprie de obtinere a celor mai gustosi fulgi din cereale. Fulgii de porumb sunt bogati in carbohidrati complecsi si aduc un aport consistent de vitamine A, B, fibre si minerale, in alimentatie. Conferă satietate de lungă durată si alcătuiesc un mic dejun echilibrat, fără zahăr. Sunt savurosi cu lapte sau iaurt, fructe si miere, adăugati in felurite deserturi sau mancăruri.
Beneficii produs
Un mic dejun echilibrat fără adaos de zahăr
Un aport echilibrat de vitamine si fibreFulgii de porumb, una dintre cele mai populare alternative pentru micul dejun din intreaga lume, sunt un ingredient accesibil, versatil, usor de pregătit, hrănitor si nutritiv. Consumati astăzi mai ales in combinatie cu lapte, fructe (proaspete sau deshidratate), nuci, diverse seminte crude, fulgii de porumb sunt usor digerabili si iti oferă energie pentru intreaga zi.
Stiai că fulgii de porumb provin din Statele Unite ale Americii si au o istorie de aproape 130 de ani? In anul 1894, fulgii au fost decoperiti accidental de către William Kellogg, in incercarea de a pregăti un mic dejun sănătos si hrănitor deopotrivă pentru pacientii sanatoriului Battle Creek din Michigan. Conform unor surse, John Kellogg (medic si, totodată, directorul sanatoriului Battle Creek) nu a fost de acord insă cu ideea ce i-a venit ulterior fratelui său, William, de a adăuga zahăr in compozitia fulgilor. Din acest motiv, William Kellogg a infiintat propria companie producătoare de fulgi de porumb, destinati publicului larg, obtinand patentul pentru produsul creat in 1896.
De atunci si pană in zilele noastre, piata s-a diversificat si există in prezent o multime de producători care comercializează fulgi de porumb simpli, cu adaos de zahăr sau alte ingrediente si diverse arome.
Ce contin
Fulgii de porumb Solaris sunt produsi in Italia, de către o firmă de familie cu o mare traditie in spate, care si-a inceput activitatea in anul 1922, pornind de la o simplă moară de cereale. In prezent, fabrica detine utilaje de ultimă generatie si a elaborat o retetă proprie de obtinere a celor mai gustosi fulgi din cereale.
Fulgii de porumb fără zahăr Solaris contin:
mălai grisat (88%), malt de orz, sare.
fără adaos de zahăr.
Valori medii nutritionale 100 g
Valoare energetică - 1593 kJ/ 376 kcal
Grăsimi - 1,8 g (din care acizi grasi saturati - 0,3 g)
Glucide - 81,4 g (din care zaharuri - 3 g)
Fibre - 4,4 g
Proteine - 6,3 g
Sare - 2 g
Care sunt beneficiile consumului de fulgi de porumb
Gustare rapidă sau ingredient al unor preparate complexe, fulgii de porumb nu reprezintă doar un ingredient foarte gustos atunci cand este consumat in diverse combinatii, ci si o sursă de beneficii asupra organsimului. Te invităm să descoperi care sunt aceste beneficii pe care ti le poate aduce consumul de fulgi de porumb.
sursă bogată de carbohidrati complecsi – cu un continut in mod natural de aproximativ 81,4% glucide, dintre care doar 3% este constituit din zaharuri si prin aportul de fibre, fulgii de porumb sunt asociati cu o absorbtie mult mai lentă in sange a glucidelor. Acest tip de carbohidrati au rolul de a preveni diferentele bruste de glicemie. Totodată, eliberează gradat energie si conferă satietate pentru o lungă perioadă de timp, fiind foarte hrănitori. Carbohidratii complecsi se regăsesc mai ales in cereale si leguminoase.
sursă de nutrienti, vitamine si minerale – fulgii de porumb contin vitamina A, vitamine din complexul B (in special B1, B3 si B9, dar si B6, B2), vitamina E si minerale precum: fier, magneziu, mangan, fosfor, calciu, potasiu, sodiu. Vitamina B9 (folatul) sustine formarea unor noi celule si cresterea tesuturilor, fiind benefic in timpul sarcinii. Vitamina B3 (niacina) impreună cu vitamina B9 pot previn aparitia bolii Pellagra. De asemenea, vitamina B1 (tiamină) are rolul de a accelera metabolismul carbohidratilor, stimulează productia de energie si, in acelasi timp, sustine functiile cerebrale si sănătatea nervoasă. Continutul bogat in fier mentine sănătatea sangelui si previne anemia.
sursă de proteine – mai mult de 6g in compozitia a 100 g de fulgi. Combinate cu lapte (inclusiv vegetal), diverse nuci si seminte, vei creste in mod categoric aportul de proteine in alimentatie. Proteinele sunt esentiale pentru repararea tesuturilor corpului, intărirea sistemului imunitar, echilibrul enzimelor si cel hormonal.
sustin buna functionare a sistemului digestiv – continutul de fibre al fulgilor de porumb poate fi sporit prin adăugarea de fructe proaspete, nuci, pentru a sustine digestia, motricitatea intestinală, putand preveni astfel constipatia si diverse afectiuni ale colonului. Fulgii de porumb au un usor efect laxativ.
ajută la mentinerea sănătătii plămanilor – datorită continutului de beta-criptoxantină, un carotenoid similar beta-carotenului. Beta criptoxantina este un antioxidant eficient ce poate reduce efectele stresului oxidativ asupra organismului, eliminand efectele nocive ale radicalilor liberi. Caracterul antioxidant al acestui compus ajută la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. De asemenea, prin intermediul acestui carotenoid, porumbul poate facilita mentinerea sănătătii plămanilor si prevenirea cancerului la plămani.
contribuie la mentinerea sănătătii oculare – fulgii de porumb contin luteină, un carotenoid cu rol benefic pentru vedere si pentru sănătatea ochilor.
Cum poti consuma fulgi de porumb
Dacă iti doresti un mic dejun simplu, echilibrat, fără adaos de zahăr, poti inmuia fulgii de porumb in lapte (inclusiv lapte vegetal), iaurt sau suc de fructe. Fulgii de porumb se inmoaie singuri, nu este necesar să ii fierbi, insă se vor inmuia mult mai repede in lichidele fierbinti.
Poti adăuga la fulgii de porumb diverse fructe proaspete (de exemplu: fructe de pădure, mere, banane, citrice, mango etc.), fructe uscate, diverse nuci sau alte seminte crude (pe care le poti găsi in gama de produse Solaris).
Ii poti manca si singuri, ca pe o gustare sau ii poti adăuga la unele preparate mai complexe, mai ales dulci, dar si sărate. Te invităm să urmăresti in continuare sectiunea de retete pentru mai multă inspiratie in bucătărie.
Retete delicioase cu fulgi de porumb
Există o multime de retete care contin in compozitia lor fulgi de porumb intregi sau zdrobiti. In diversele traditii gastronomice ale lumii, regăsim fulgii de porumb printre ingredientele mai multor preparate specifice. In Australia, fulgii de porumb fac parte din reteta unui aperitiv dulce denumit "bucurii cu miere” (Honey Joys), impreună cu alte ingrediente precum: miere, unt, zahăr. Acestea sunt pregătite sub forma unor briose si se pot coace in forme speciale pentru briose. Un alt preparat, de această dată popular in Marea Britanie, este o prăjitură cu fulgi de ovăz, ciocolată neagră, zahăr invertit si unt.
Fulgii de porumb pot fi adăugati la fursecuri, diverse prăjituri, la budinci (de căpsuni, ciocolată, vanilie, mango, banane) si, de asemenea, pot fi un substitut pentru pesmet.
Iti sugerăm in continuare cateva retete delcioase care au in componenta lor fulgi de porumb.
Fursecuri invelite in crustă de fulgi de porumb
Pentru a obtine aceste fursecuri crocante si delicioase, ai nevoie de următoarele ingrediente:
115g unt topit
90g zahăr brun
50g zahăr granulat
o lingurită de extract de vanilie/semintele unei păstăi de vanilie
un ou mare
210g făină de grau
o jumătate de lingurită de bicarbonat
75g fulgi de ciocolată
45g fulgi de porumb
Tapetează cu hartie de copt două tăvi pentru cuptor. Preincălzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol mare, adaugă untul si zahărul si bate-le cu mixerul (1-2 minute) pană cand obtii un amestec cremos. Adaugă vanilia si oul si amestecă pană cand sunt bine incorporate. Cerne făina si adaug-o impreună cu bicarbonatul la amestecul anterior, amestecand bine. Apoi, incorporează fulgii de ciocolată. Zdrobeste usor cu palmele fulgii de porumb, intr-un bol separat.
Formează bilute de aluat cu ajutorul unei linguri (folosind o lingură si jumătate de aluat pentru un fursec) si trece-le prin fulgii de porumb zdrobiti, apăsandu-i pentru a intra in aluatul fursecului. Plasează fursecurile pe tăvile deja pregătite, lăsand suficient spatiu intre acestea, pentru a avea loc să crească. Coace fursecurile aproximativ 12-13 minute sau pană cand devin aurii. Transferă cu grijă pe un suport sau pe o farfurie intinsă, lăsandu-le să se răcească complet.
Batoane simple cu unt de arahide si fulgi de porumb
Vrei să te bucuri de o gustare dulce, rapidă, usor de pregătit, complet vegană (adaptată chiar si pentru perioadele de post)? Incearcă o retetă de batoane nutritive precum cea care urmează! Ai nevoie pentru aceasta de doar trei ingrediente:
4 căni de fulgi de porumb
o cană unt de arahide (sau orice alt unt vegetal obtinut din diverse tipuri de nuci sau seminte)
o cană sirop de artar
Tapetează cu hartie de copt o tavă pătrată (de aproximativ 20 x 20 cm) si pune-o deoparte. Adaugă intr-un bol fulgii de porumb. Intr-o oală medie, topeste la foc mic, pe aragaz, untul de arahide impreună cu siropul de artar pană cand se omogenizează foarte bine. Opreste focul, adaugă fulgii de porumb si amestecă pană cand acestia sunt bine incorporati in amestec. Toarnă amestecul in tava tapetată si cu mainile usor umezite in prealabil, apasă cu fermitate aluatul pentru uniformizare. Pune tava la frigider pentru cel putin 30 de minute sau pană cand aluatul se intăreste. Taie sub forma unor batoane si serveste-le!
Aceste batoane pot fi păstrate la temperatura camerei pentru o consistentă mai lipicioasă sau pot fi tinute la frigider, dacă iti doresti batoane ferme. Păstrate in frigider, au o durată de valabilitate mai mare.
Frigănele din paine prăjită cu crustă din fulgi de porumb
Cele mai simple frigănele, potrivite pentru micul dejun sau pentru o cină usoară. Pentru pregătirea acestora ai nevoie de:
2 linguri de unt
2 ouă mari
2 linguri de lapte
un varf de cutit de scortisoară
un varf de cutit de nucsoară
4 felii de paine, tăiate in fasii de aproximativ 3 cm
2 căni de fulgi de porumb – usor zdrobiti
sirop de artar – optional, pentru servire
Pentru a pregăti aceste frigănele, topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Intr-un bol incăpător, amestecă impreună ouăle, laptele, scortisoara si nucsoara. Inmoaie rand pe rand, fiecare felie cu amestecul de ingrediente obtinut anterior si apoi, trece-o prin fulgii de porumb zdrobiti, presand pentru a crea o crustă crocantă. Pune 3-4 frigănele simultan la prăjit, intorcandu-le pe ambele părti si lasă-le să se prăjească pană cand devin aurii, adică aproximativ 2-3 minute pe fiecare dintre părti.
Poti servi frigănelele calde, ca atare sau cu o cană de lapte ori ceai sau le poti servi in combinatie cu sirop de artar.
Caserolă delicioasă cu cartofi, branză si fulgi de porumb
O retetă de această dată sărată, cu acelasi ingredient inedit in compozitie si anume, fulgii de porumb. Iti sunt necesare următoarele ingrediente:
3 linguri de ulei de rapită
o cană de ceapă tocată
o cană de ardei rosu tocat cubulete
un kg cartofi curătati si tăiati
o jumătate de lingurită de sare
un sfert de lingurită de piper negru
o cană si două treimi (12/3) lapte
2 linguri făină de grau
2/3 cană iaurt grecesc
120g branză cheddar rasă (sau un alt tip de branză cu o consistentă tare)
3 căni de fulgi de porumb
o lingură si jumătate de unt topit
Preincălzeste mai intai cuptorul. Pune o tigaie mare la foc mediu cu o lingură de ulei la incins, după care adaugă ceapa si ardeiul si căleste-le timp de 5 minute. Adaugă apoi cartofii tocati, acoperă cu un capac si ai grijă să reduci focul, lăsand amestecul pe aragaz incă minim 10 minute sau mai mult, pană cand cartofii sunt făcuti aproape trei sferturi. Adaugă sare si piper la compozitie si amestecă periodic.
Combină laptele cu făina, folosindu-te de un tel, după care adaugă amestecul rezultat in tigaie, lăsand incă 3 minute pe foc si amestecand continuu pană cand laptele combinat cu făină devine un sos gros, ce inveleste celelalte legume si apar, de asemenea, bule de aer in compozitie. Ia tigaia de pe foc, adaugă in amestec iaurtul si branza cheddar rasă. Răstoarnă apoi continutul tigăii intr-o tavă potrivită ca dimensiune, unsă in prealabil cu putin ulei.
Pune fulgii de porumb intr-un bol, adaugă untul si restul de ulei de rapită si amestecă pentru a omogeniza topping-ul. Intinde amestecul de fulgi de porumb peste compozitia din tavă. Pune tava in cuptor si lasă la copt pană cand observi că la marginile tăvii apar bule de aer, topping-ul devine crocant, iar cartofii sunt bine făcuti. Poti verifica aceasta, folosind o furculită. Cand este gata, opreste focul, portionează si serveste mancarea caldă sau după preferinte. Poftă bună!
Cate calorii au fulgii de porumb fără zahăr?
O portie medie de fulgi de porumb fără zahăr (aprox. 50g) contine 188 kilocalorii.
Care sunt beneficiile fulgilor de porumb fără zahăr?
Fulgii de porumb eliberează gradat energie si conferă satietate de lungă durată, prevenind cresterile bruste ale glicemiei datorită continutului bogat in carbohidrati complecsi. Aduc in alimentatie un aport echilibrat de fibre, vitamine A si B, in special tiamină (importantă pentru metabolismul carbohidratilor si functiile cerebrale) si folat (stimulator al cresterii celulelor si tesuturilor, esential in timpul sarcinii). Stimulează motricitatea intestinală si ajută la prevenirea constipatiei, avand un usor efect laxativ.
Cum poti consuma fulgii de porumb fără zahăr?
Fulgii de porumb fără adaos de zahăr se pot consuma impreună cu lapte, suc de fructe sau iaurt, fructe proaspete ori uscate, diverse nuci si seminte crude, pentru un mic dejun gustos. Pot fi integrati si in deserturi mai complexe: in fursecuri, prăjituri, budinci. Formează o crustă crocantă delicioasă preparatelor pane: snitelelor din pui sau din ciuperci pleurotus, conopidei pane.
Detalii
Cumparate frecvent impreuna
Produse similare
Opinii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review