SOLARIS Ulei de masline extra virgin KORONEIKI x 250 ml
Cod Produs - Erp ID
33398
EAN
5941828005912
Call center pentru comenzi si suport general
Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate si a imaginilor. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare
Recomandarea farmacistului
Descriere
Detalii produs
Koroneiki provine din insula Creta si este o varietate foarte veche de măsline, folosită in productia uleiului de măsline de calitate superioară. Pentru a obtine ulei de măsline extravirgin Koroneiki, măslinele sunt culese manual si apoi presate la rece. Uleiul de măsline are concentratia cea mai ridicată de polifenoli (antioxidanti) dintre uleiurile vegetale si contine 70% grăsimi mononesaturate, in special acid oleic (omega-9). Reduce stresul oxidativ, prevenind deteriorarea celulară si este benefic pentru sănătatea inimii, creierului, vezicii biliare, pielii. Uleiul de măsline Koroneiki oferă o savoare mediteraneană bogată preparatelor. In uz cosmetic, hidratează pielea uscată si previne imbătranirea pielii, ameliorează arsurile solare.
Beneficii produs
Concentratie ridicată de antioxidanti
Contine Omega 9Ce este uleiul de măsline Koroneiki
Koroneiki provine din insula Creta, fiind unul dintre soiurile de măsline cele mai apreciate si folosite in extragerea uleiului de măsline de calitate superioară, extravirgin. Grecii numesc Koroneiki "regina tuturor măslinelor”, intrucat din acest tip de măsline se obtine un ulei nu doar foarte aromat, ci si foarte concentrat in polifenoli si antioxidanti valorosi pentru o sănătate excelentă.
După ce sunt culese manual, măslinele sunt presate la rece fără adaos de aditivi, conservanti sau substante chimice, rezultand astfel un ulei extravirgin cu o nuantă verzuie si o aromă bogată, mediteraneană.
Uleiul de măsline Koroneiki este rezistent la oxidare si are un nivel de aciditate foarte scăzut. Punctul său de ardere este ridicat, de 190°C. Pe langă toate aceste caracteristici, este foarte bogat din punct de vedere nutritional.
Din totalul de lipide pe care il contine, doar 12,8% este constituit din acizi grasi saturati, iar 79% - din grăsimi nesaturate. Uleiul de măsline contine pană la 70% acizi grasi mononesaturati, fiind una dintre sursele cele mai bogate de acid oleic/omega-9.
In compozitia uleiului Koroneiki mai regăsim 8,3% acizi grasi polinesaturati (acid linoleic, palmitoleic, alfa-linoleic), vitaminele E, K, A, fier, calciu, sodiu, potasiu, fitosteroli, flavonoide si peste 30 de compusi fenolici.
Uleiul de măsline este uleiul cu cel mai mare continut de polifenoli. Principalii compusi activi ai uleiului de măsline sunt oleuropeina, oleacina si oleocantalul, substante cu proprietăti antiinflamatoare, antioxidante, antitumorale, protectoare ale sănătătii celulare, cardiovasculare si nervoase.
Valori medii nutritionale 100 ml
Valoare energetică - 3389 kJ/ 824 kcal
Grăsimi - 91,6 g (din care acizi grasi saturati - 12,8 g, acizi grasi mononesaturati - 70,5 g, acizi grasi polinesaturati - 8,3 g)
Carbohidrati - 0,0 g (din care zaharuri - 0,0 g)
Proteine - 0,0 g
Sare - 0,0
Beneficii ale uleiului de măsline Koroneiki
Uleiul de măsline extravirgin Koroneiki este un ingredient cheie al dietei mediteraneene, o dietă considerată sănătoasă, care a fost asociată de specialişti cu o sperantă de viată ridicată si un risc scăzut de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare.
Prin intermediul acizilor grasi mononesaturati si a polifenolilor pe care ii contine, uleiul de măsline previne deteriorarea celulară, diminuează nivelul inflamatiilor si scade riscul dezvoltării dementei si altor afectiuni neurodegenerative, a bolilor cardiace, obezitătii, depresiei si cancerului.
Să descoperim impreună cele mai importante dintre beneficiile pe care ti le poate oferi includerea uleiului de măsline in alimentatie.
sursă bogată de grăsimi sănătoase, mononesaturate – 70% din continutul uleiului de măsline este reprezentat de acid oleic, un acid gras mononesaturat din clasa omega-9. Potrivit studiilor, acidul oleic reduce inflamatia si riscul de aparitie a cancerului si afectiunilor cardiace. Tot datorită acestor lipide, uleiul de măsline este rezistent la temperaturi inalte, fiind foarte versatil in bucătărie.
incetineste in mod natural procesele de imbătranire – prin continutul de antioxidanti numiti secoiridoide (ex: oleuropeina), uleiul de măsline extravirgin activează genele cu efect anti-imbătranire si de reducere a stresului celular. Prin aceasta, poate preintampina formarea celulelor canceroase si degradarea ce poate apărea la nivelul pielii odată cu inaintarea in varstă.
protejează sănătatea inimii – grăsimile mononesaturate ajută la scăderea nivelului trigliceridelor si colesterolului "rău” (LDL) si la cresterea colesterolului "bun” (HDL). Uleiul de măsline are proprietăti antiinflamatoare si este un bun protector cardiovascular. Previne ateroscleroza, avand actiune vasodilatatoare si imbunătătind functia endoteliului. Reduce riscul de coagulare excesivă a sangelui si diminuează tensiunea arterială. Prin intermediul acestor actiuni, protejează sănătatea inimii si tine la distantă bolile de tot felul.
adjuvant in eliminarea calculilor biliari – in tratamentele naturiste, se indică adesea administrarea (in cure) a uleiului de măsline impreună cu zeamă de lămaie, pentru tratarea litiazei biliare.
ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral – accidentul vascular cerebral (AVC) este a doua cea mai comună cauză de deces, după bolile cardiovasculare. S-a dovedit faptul că grăsimile mononesaturate din compozitia uleiului de măsline au un rol important in prevenirea şi reducerea riscului de declansare a unui AVC.
proprietăti antitumorale – oleuropeina, oleocantalul, lignanii, flavonoidele si ceilalti antioxidanti intăresc sistemul imunitar si reduc deteriorarea oxidativă cauzată de radicalii liberi, aducand o contributie considerabilă in prevenirea cancerului.
te ajută să slăbesti si previne obezitatea – grăsimile sunt sătioase si reduc senzatia de foame, poftele alimentare si mancatul excesiv, reglează sensibilitatea la insulină. Din acest motiv, dietele cu un aport ridicat de grăsimi si consum redus de carbohidrati sunt considerate favorabile pentru pierderea in greutate. La baza eficientei lor stă procesul metabolic natural al cetozei, prin care organismul invată să transforme grăsimile in energie atunci cand primeste glucide intr-o cantitate mică.
sustine sănătatea creierului – aproximativ 60% din creierul nostru este alcătuit din lipide si avem nevoie zilnic de un aport moderat de grăsimi pentru a ne putea desfăsura activitătile, a avea o dispozitie emotională bună şi o capacitate cognitivă excelentă. Uleiul de măsline este un aliment benefic pentru creier si sistemul nervos. Imbunătăteste concentrarea si memoria, protejează creierul de efectele nocive ale radicalilor liberi, previne declinul cognitiv asociat cu inaintarea in varstă si afectiunile neurodegenerative (Alzheimer samd).
ameliorează depresia si tulburările de dispozitie – uleiul de măsline are proprietăti antiinflamatorii si echilibrante la nivel hormonal, care pot preveni disfunctiile neurotransmitătorilor. Ajută la eliminarea depresiei si anxietătii prin stimularea secretiei de serotonină si dopamină, doi mediatori chimici necesari pentru reglarea dispozitiei emotionale si a proceselor de gandire.
reduce riscul imbolnăvirii de diabet – o dietă mediteraneană bogată in ulei de măsline are un efect pozitiv asupra sensibilitătii la insulină. Grăsimile nesaturate prezente in ulei stabilizează nivelul de zahăr din sange, reglează nivelul de insulină si scad pofta de dulciuri, avand un efect pozitiv asupra diabetului. In cadrul unui studiu, s-a constatat o reducere cu 40% a riscului de aparitie a diabetului de tip 2 după urmarea unei diete mediteraneene care includea ulei de măsline.
actiune antiinflamatoare puternică – efectul antiinflamator al uleiului de măsline este mediat de către antioxidanti. S-a observat că oleocantalul actionează similar cu Ibuprofenul (medicament antiinflamator), iar acidul oleic (principalul acid gras din uleiul de măsline), poate reduce nivelul unor markeri ai inflamatiei, cum este proteina C reactivă. Deoarece inhibă unele gene si proteine care declansează inflamatia, uleiul de măsline poate preveni dezvoltarea cancerului, afectiunilor cardiovasculare, sindromului metabolic, diabetului de tip 2, artritei reumatoide, obezitătii.
Intrebuintări ale uleiului de măsline Koroneiki
Aromatul ulei Koroneiki nu poate lipsi din bucătăria si alimentatia ta.
Oferă o savoare mediteraneană salatelor, pastelor, mancărurilor cu cereale, legumelor usor coapte, sotate sau aburite, supelor. Il poti folosi chiar si pentru marinarea cărnii sau pentru a asezona branzeturi, bruschete, focaccia si alte tipuri de produse de panificatie.
In combinatie cu ierburi si felurite condimente, usturoi, suc de citrice, otet balsamic sau mustar, uleiul de măsline este cel mai potrivit ingredient pentru a prepara dressing-uri sau sosuri gustoase si sănătoase. Este savuros si in hummus si pesto.
Poate fi folosit ca substitut pentru margarină sau unt, in compozitia produselor de patiserie ori panificatie, a preparatelor cu coacere in cuptor.
Desi are un punct de ardere ridicat, de aproximativ 190°C si nu isi pierde nutrientii la temperaturi inalte, nu iti recomandăm să il folosesti la prăjit. Te poti bucura de el intr-o multime de alte moduri, după cum ai putut observa mai sus.
In scop terapeutic, pentru diverse afectiuni, se poate administra in cure, la indicatiile medicului. Pentru un aport consistent de vitamina E si acizi grasi mononesaturati in dieta ta, se pot consuma zilnic 2 linguri de ulei de măsline.
Uleiul de măsline este folosit cu succes si in uz extern, ca produs cosmetic. Este utilizat adesea pentru ingrijirea corporală. Hidratează pielea uscată, ameliorează arsurile solare si poate fi folosit ca balsam pentru buze si pentru păr.
Koroneiki provine din insula Creta si este o varietate foarte veche de măsline, folosită in productia uleiului de măsline de calitate superioară. Pentru a obtine ulei de măsline extravirgin Koroneiki, măslinele sunt culese manual si apoi presate la rece. Uleiul de măsline are concentratia cea mai ridicată de polifenoli (antioxidanti) dintre uleiurile vegetale si contine 70% grăsimi mononesaturate, in special acid oleic (omega-9). Reduce stresul oxidativ, prevenind deteriorarea celulară si este benefic pentru sănătatea inimii, creierului, vezicii biliare, pielii. Uleiul de măsline Koroneiki oferă o savoare mediteraneană bogată preparatelor. In uz cosmetic, hidratează pielea uscată si previne imbătranirea pielii, ameliorează arsurile solare.
Beneficii produs
Concentratie ridicată de antioxidanti
Contine Omega 9Ce este uleiul de măsline Koroneiki
Koroneiki provine din insula Creta, fiind unul dintre soiurile de măsline cele mai apreciate si folosite in extragerea uleiului de măsline de calitate superioară, extravirgin. Grecii numesc Koroneiki "regina tuturor măslinelor”, intrucat din acest tip de măsline se obtine un ulei nu doar foarte aromat, ci si foarte concentrat in polifenoli si antioxidanti valorosi pentru o sănătate excelentă.
După ce sunt culese manual, măslinele sunt presate la rece fără adaos de aditivi, conservanti sau substante chimice, rezultand astfel un ulei extravirgin cu o nuantă verzuie si o aromă bogată, mediteraneană.
Uleiul de măsline Koroneiki este rezistent la oxidare si are un nivel de aciditate foarte scăzut. Punctul său de ardere este ridicat, de 190°C. Pe langă toate aceste caracteristici, este foarte bogat din punct de vedere nutritional.
Din totalul de lipide pe care il contine, doar 12,8% este constituit din acizi grasi saturati, iar 79% - din grăsimi nesaturate. Uleiul de măsline contine pană la 70% acizi grasi mononesaturati, fiind una dintre sursele cele mai bogate de acid oleic/omega-9.
In compozitia uleiului Koroneiki mai regăsim 8,3% acizi grasi polinesaturati (acid linoleic, palmitoleic, alfa-linoleic), vitaminele E, K, A, fier, calciu, sodiu, potasiu, fitosteroli, flavonoide si peste 30 de compusi fenolici.
Uleiul de măsline este uleiul cu cel mai mare continut de polifenoli. Principalii compusi activi ai uleiului de măsline sunt oleuropeina, oleacina si oleocantalul, substante cu proprietăti antiinflamatoare, antioxidante, antitumorale, protectoare ale sănătătii celulare, cardiovasculare si nervoase.
Valori medii nutritionale 100 ml
Valoare energetică - 3389 kJ/ 824 kcal
Grăsimi - 91,6 g (din care acizi grasi saturati - 12,8 g, acizi grasi mononesaturati - 70,5 g, acizi grasi polinesaturati - 8,3 g)
Carbohidrati - 0,0 g (din care zaharuri - 0,0 g)
Proteine - 0,0 g
Sare - 0,0
Beneficii ale uleiului de măsline Koroneiki
Uleiul de măsline extravirgin Koroneiki este un ingredient cheie al dietei mediteraneene, o dietă considerată sănătoasă, care a fost asociată de specialişti cu o sperantă de viată ridicată si un risc scăzut de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare.
Prin intermediul acizilor grasi mononesaturati si a polifenolilor pe care ii contine, uleiul de măsline previne deteriorarea celulară, diminuează nivelul inflamatiilor si scade riscul dezvoltării dementei si altor afectiuni neurodegenerative, a bolilor cardiace, obezitătii, depresiei si cancerului.
Să descoperim impreună cele mai importante dintre beneficiile pe care ti le poate oferi includerea uleiului de măsline in alimentatie.
sursă bogată de grăsimi sănătoase, mononesaturate – 70% din continutul uleiului de măsline este reprezentat de acid oleic, un acid gras mononesaturat din clasa omega-9. Potrivit studiilor, acidul oleic reduce inflamatia si riscul de aparitie a cancerului si afectiunilor cardiace. Tot datorită acestor lipide, uleiul de măsline este rezistent la temperaturi inalte, fiind foarte versatil in bucătărie.
incetineste in mod natural procesele de imbătranire – prin continutul de antioxidanti numiti secoiridoide (ex: oleuropeina), uleiul de măsline extravirgin activează genele cu efect anti-imbătranire si de reducere a stresului celular. Prin aceasta, poate preintampina formarea celulelor canceroase si degradarea ce poate apărea la nivelul pielii odată cu inaintarea in varstă.
protejează sănătatea inimii – grăsimile mononesaturate ajută la scăderea nivelului trigliceridelor si colesterolului "rău” (LDL) si la cresterea colesterolului "bun” (HDL). Uleiul de măsline are proprietăti antiinflamatoare si este un bun protector cardiovascular. Previne ateroscleroza, avand actiune vasodilatatoare si imbunătătind functia endoteliului. Reduce riscul de coagulare excesivă a sangelui si diminuează tensiunea arterială. Prin intermediul acestor actiuni, protejează sănătatea inimii si tine la distantă bolile de tot felul.
adjuvant in eliminarea calculilor biliari – in tratamentele naturiste, se indică adesea administrarea (in cure) a uleiului de măsline impreună cu zeamă de lămaie, pentru tratarea litiazei biliare.
ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral – accidentul vascular cerebral (AVC) este a doua cea mai comună cauză de deces, după bolile cardiovasculare. S-a dovedit faptul că grăsimile mononesaturate din compozitia uleiului de măsline au un rol important in prevenirea şi reducerea riscului de declansare a unui AVC.
proprietăti antitumorale – oleuropeina, oleocantalul, lignanii, flavonoidele si ceilalti antioxidanti intăresc sistemul imunitar si reduc deteriorarea oxidativă cauzată de radicalii liberi, aducand o contributie considerabilă in prevenirea cancerului.
te ajută să slăbesti si previne obezitatea – grăsimile sunt sătioase si reduc senzatia de foame, poftele alimentare si mancatul excesiv, reglează sensibilitatea la insulină. Din acest motiv, dietele cu un aport ridicat de grăsimi si consum redus de carbohidrati sunt considerate favorabile pentru pierderea in greutate. La baza eficientei lor stă procesul metabolic natural al cetozei, prin care organismul invată să transforme grăsimile in energie atunci cand primeste glucide intr-o cantitate mică.
sustine sănătatea creierului – aproximativ 60% din creierul nostru este alcătuit din lipide si avem nevoie zilnic de un aport moderat de grăsimi pentru a ne putea desfăsura activitătile, a avea o dispozitie emotională bună şi o capacitate cognitivă excelentă. Uleiul de măsline este un aliment benefic pentru creier si sistemul nervos. Imbunătăteste concentrarea si memoria, protejează creierul de efectele nocive ale radicalilor liberi, previne declinul cognitiv asociat cu inaintarea in varstă si afectiunile neurodegenerative (Alzheimer samd).
ameliorează depresia si tulburările de dispozitie – uleiul de măsline are proprietăti antiinflamatorii si echilibrante la nivel hormonal, care pot preveni disfunctiile neurotransmitătorilor. Ajută la eliminarea depresiei si anxietătii prin stimularea secretiei de serotonină si dopamină, doi mediatori chimici necesari pentru reglarea dispozitiei emotionale si a proceselor de gandire.
reduce riscul imbolnăvirii de diabet – o dietă mediteraneană bogată in ulei de măsline are un efect pozitiv asupra sensibilitătii la insulină. Grăsimile nesaturate prezente in ulei stabilizează nivelul de zahăr din sange, reglează nivelul de insulină si scad pofta de dulciuri, avand un efect pozitiv asupra diabetului. In cadrul unui studiu, s-a constatat o reducere cu 40% a riscului de aparitie a diabetului de tip 2 după urmarea unei diete mediteraneene care includea ulei de măsline.
actiune antiinflamatoare puternică – efectul antiinflamator al uleiului de măsline este mediat de către antioxidanti. S-a observat că oleocantalul actionează similar cu Ibuprofenul (medicament antiinflamator), iar acidul oleic (principalul acid gras din uleiul de măsline), poate reduce nivelul unor markeri ai inflamatiei, cum este proteina C reactivă. Deoarece inhibă unele gene si proteine care declansează inflamatia, uleiul de măsline poate preveni dezvoltarea cancerului, afectiunilor cardiovasculare, sindromului metabolic, diabetului de tip 2, artritei reumatoide, obezitătii.
Intrebuintări ale uleiului de măsline Koroneiki
Aromatul ulei Koroneiki nu poate lipsi din bucătăria si alimentatia ta.
Oferă o savoare mediteraneană salatelor, pastelor, mancărurilor cu cereale, legumelor usor coapte, sotate sau aburite, supelor. Il poti folosi chiar si pentru marinarea cărnii sau pentru a asezona branzeturi, bruschete, focaccia si alte tipuri de produse de panificatie.
In combinatie cu ierburi si felurite condimente, usturoi, suc de citrice, otet balsamic sau mustar, uleiul de măsline este cel mai potrivit ingredient pentru a prepara dressing-uri sau sosuri gustoase si sănătoase. Este savuros si in hummus si pesto.
Poate fi folosit ca substitut pentru margarină sau unt, in compozitia produselor de patiserie ori panificatie, a preparatelor cu coacere in cuptor.
Desi are un punct de ardere ridicat, de aproximativ 190°C si nu isi pierde nutrientii la temperaturi inalte, nu iti recomandăm să il folosesti la prăjit. Te poti bucura de el intr-o multime de alte moduri, după cum ai putut observa mai sus.
In scop terapeutic, pentru diverse afectiuni, se poate administra in cure, la indicatiile medicului. Pentru un aport consistent de vitamina E si acizi grasi mononesaturati in dieta ta, se pot consuma zilnic 2 linguri de ulei de măsline.
Uleiul de măsline este folosit cu succes si in uz extern, ca produs cosmetic. Este utilizat adesea pentru ingrijirea corporală. Hidratează pielea uscată, ameliorează arsurile solare si poate fi folosit ca balsam pentru buze si pentru păr.
Detalii
Cumparate frecvent impreuna
Opinii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review