SOLARIS Sirop de artar x 187 ml
Cod Produs - Erp ID
33397
EAN
5941828013290
Call center pentru comenzi si suport general
Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate si a imaginilor. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare
Recomandarea farmacistului
Descriere
Detalii produs
Sirop de Artar obtinut din sevă de artar canadian. Este un indulcitor natural si un bun inlocuitor pentru zahărul rafinat. Are un indice glicemic mic si mai putine calorii decat zahărul si alti indulcitori. Contine zaharuri sănătoase, mangan, calciu si potasiu, antioxidanti. Sustine metabolismul energetic si aduce beneficii sistemului digestiv. Siropul de artar este ideal pentru a indulci băuturile preferate si deserturile pregătite in bucătăria ta. Este un topping delicios pentru clătite, vafe si prăjituri, un ingredient inedit in sosurile dulci-acrisoare.
Beneficii produs
Contine minerale si antioxidanti
Un bun inlocuitor al zahărului rafinatCe este siropul de artar
Aroma specifică, dulce cu nuante de caramel si consistenta fină, mătăsoasă, recomandă siropul de artar ca un ingredient unic, un indulcitor delicios si, totodată, un inlocuitor sănătos al zahărului rafinat, in alimentatia ta.
Siropul de artar provine din seva arborelui de artar (Acer), care este extrasă din trunchiul arborelui, din stratul imediat următor scoartei acestuia. Procesul de recoltare incepe, de regulă, la sfarsitul lunii februarie si continuă pană la mijlocul lunii aprilie. Artarii depozitează in rădăcini si in trunchi amidon care, in timpul iernii, este transformat in zahăr si apoi este transferat in sevă, avand rolul de a proteja arborii impotriva temperaturilor scăzute.
Desi există mai mult de 100 de specii de artar, pentru obtinerea siropului de artar este folosită indeosebi seva ce provine de la artarul de zahăr, artarul negru si artarul rosu. Sunt necesare 40 de galoane de sevă pentru a obtine un galon de sirop de artar, acesta fiind motivul pentru care pretul siropului de artar este mai mare decat al unor alti indulcitori. Seva extrasă din scoarta arborelui de artar este ulterior concentrată prin reducerea continutului ridicat de apă, in urma unui proces termic, obtinandu-se astfel siropul de artar.
Principalii producători de sirop de artar la nivel mondial sunt Canada (indeosebi in Quebec) – aproximativ 80% din productia mondială si Statele Unite ale Americii (in special in Vermont). Fiecare dintre aceste două state detine un sistem propriu de clasificare si gradare a siropului de artar.
Istoria siropului de artar dezvăluie originea nord-americană a acestuia. Conform unei legende străvechi, siropul de artar a fost descoperit intamplător, de către o femeie din tribul amerindian Iroquois care a observat mirată cum vasul lăsat la baza unui artar s-a umplut peste noapte cu un lichid dulce. Lichidul provenea din arborele in care, doar cu o seară inainte, sotul ei isi infipsese toporisca. A doua zi, soţul a plecat la vanătoare, astfel că a smuls toporişca din truchiul arborelui. Din locul respectiv a inceput să curgă un lichid dulce. Sotia a folosit respectivul lichid la pregătirea unei hrane delicioase, apreciate de către sotul acesteia.
Valorile nutritionale ale siropului de artar
Tabelul nutritional al siropului de artar ne indică un indulcitor mult mai sănătos si cu mai multe substante nutritive decat zahărul alb. Principalii macronutrienti sunt, bineinteles, glucidele, in proportie de 66%, in special de zaharuri (sucroză/zaharoză) - 60% si apă (33%). Se regăsesc, totodată, dar in cantităti infinitezimale, grăsimi si proteine (intre 0 si 1%) si sare (0,05%).
Aportul caloric al siropului de artar este de aproximativ 27 kilocalorii pentru o lingură de sirop de artar (aprox 10g), respectiv 270 kcal/100 g de produs, iar indicele glicemic este de 54, un indice mediu spre mic. Atat valoarea aportului caloric, cat si cea a indicelui glicemic indică valori mult mai mici decat ale zahărului alb.
Siropul de artar contine aproximativ 24 de antioxidanti, in special polifenoli (de exemplu, quebecol), flavonoide, acizi organici, aminoacizi, dar si unii micronutrienti, precum:
vitaminele B2 (in special), B1, B3 si B5;
minerale – in special mangan, dar si calciu, zinc, potasiu, magneziu, fier.
Proprietătile siropului de artar
Siropul de artar pur canadian este clasificat in functie de culoarea acestuia, de claritate (transluciditate), densitate si de intensitatea aromei, de notele de gust secundare. Un factor cheie ce influentează aceste trasături caracteristice este reprezentat de sezonul de recoltare. In functie de momentul extragerii sevei, siropul de artar va avea particularităti diferite si va fi clasificat in functie de diferite grade.
Dacă iti doresti un sirop de artar natural, obtinut din sevă de artar, fără alte adaosuri, aditivi sau conservanti, magazinul online Solaris iti stă la dispozitie cu următoarele produse:
Sirop de artar de grad A (Solaris)
Sirop de artar bio/ecologic de grad A (Longevita)
Uzual, siropul de artar este păstrat intr-un recipient opac, ce are rolul de a impiedica deteriorarea acestuia in contact cu lumina.
Beneficiile siropului de artar
Siropul de artar este un indulcitor natural, bogat in antioxidanti, care poate să confere anumite beneficii atunci cand este integrat intr-o cantitate moderată, in alimentatie. Poate inlocui si este recomandat să inlocuiască indulcitori cu efecte nocive asupra organismului, cum este zahărul alb rafinat. Te invităm să descoperi alături de noi cateva dintre beneficiile consumului de sirop de artar:
actiune antioxidantă – siropul de artar este bogat in antioxidanti, in special in compusi polifenolici ce sunt eficienti in combaterea actiunii radicalilor liberi si a stresului oxidativ. Previne deteriorarea celulară, imbătranirea si aparitia unor boli precum diabetul sau cancerului.
antiinflamator – datorită antioxidantilor din compozitie, siropul de artar reduce inflamatia si previne sau ameliorează unele simptome ale afectiunilor cardiovasculare, ale artritei sau ale sindromului de colon iritabil.
intăreste sistemul imunitar prin intermediul zincului si manganului, dar si a antioxidantului "quebecol” din compozitia siropului de artar, acestea avand o actiune benefică asupra sistemul imunitar.
benefic pentru sistemul reproducător masculin – unele minerale din siropul de artar (in special zincul) au un rol important in sustinerea sănătătii aparatului reproducător masculin, prevenind mărirea prostatei, cancerul de prostată. Continutul bogat in mangan ajută, de asemenea, la producerea unor hormoni sexuali.
sustine metabolismul energetic – prin intermediul procentului mare de mangan, care are rolul de a stimula atat eliberarea, cat si acumularea de energie.
conferă sănătate si tinerete pielii – datorită efectului antiinflamator si hidratant al siropului de artar. Poti folosi siropul de artar combinat cu iaurt sau lupte, fulgi de ovăz si miere, pentru a crea o mască naturală ce poate nu doar hidrata pielea, ci si reduce bacteriile si unele semne ale iritatiei.
indulcitor natural, substitut sănătos pentru zahărul alb – siropul de artar are un indice glicemic, un aport caloric mai mic decat zahărul si un continut semnficativ mai mare de oligoelemente si antioxidanti decat zahărul. De asemenea, consumat in cantităti moderate, nu are efecte nocive asupra stării de sănătate si nu provoacă dependentă, precum zahărul.
benefic pentru sănătatea digestivă – diminuează balonarea si gazele intestinale, crampele, previne constipatia, simptome care sunt adeseori asociate, in schimb, cu consumul de zahăr alb.
previne deficienta de mangan – un mineral esential pentru dezvoltarea si sănătatea oaselor si care favorizează vindecarea rănilor.
potential efect neuroprotector – conform unor studii, poate reduce riscul aparitiei afectiunilor neurodegenerative, precum Alzheimer.
Cum se poate consuma siropul de artar – metode de utilizare
Poti folosi siropul de artar ca un indulcitor pentru diverse băuturi: de la ceai, la cafea, ciocolată caldă, limonadă, lapte sau lapte vegetal.
De asemenea, poti inlocui zahărul din deserturile favorite cu sirop de artar. Poti substitui o cană de zahăr granulat cu 2/3 cană de sirop de artar, ajustand si reducand corespunzător cantitatea de lichide din compozitie, pentru a crea o variantă mult mai sănătoasă a dulciurilor si preparatelor de patiserie pe care le indrăgesti incă de cand erai un copil.
Intrucat rezistă la temperaturi inalte (spre deosebire de miere care, in aceste conditii, devine toxică pentru organism) poate fi folosit cu succes la prepararea prăjiturilor, diverselor plăcinte sau briose, in compozitia checului sau a cozonacului.
Poti apela la sirop de artar si atunci cand iti doresti un topping dulce sau o glazură delicioasă, cu aromă specifică de artar, pentru gaufre, vafe, clătite (americane sau nu), musli sau la painea prăjită si unsă cu unt. Poti adăuga sirop de artar si la fulgii de ovăz cu lapte, la iaurt, diverse compoturi de fructe, salate de fructe ori diverse smoothie-uri, la inghetată.
O modalitate inedită (in special pentru gastronomia romanească) poate fi să folosesti siropul de artar in compozitia unor dressing-uri, a unor sosuri dulci-acrisoare pentru diverse preparate, in marinade sau diverse vinegrete dulci.
Contraindicatii si precautii pentru consumul de sirop de artar
Intrucat contine pană la 60% zaharuri, in pofida tuturor celorlalte beneficii mentionate, iti recomandăm un consum moderat de sirop de artar, precum si de orice alt indulcitor natural. Consumat in exces, poate conduce la obezitate, diabet si afectiuni cardiovasculare.
In doze mici, siropul de artar poate fi consumat de majoritatea persoanelor, contraindicat fiind doar in următoarele cazuri:
diabet – siropul de artar furnizează corpului carbohidrati, in special sub formă de zaharuri, fără aport de fibre asociat. Ca rezultat, integrarea in alimentatie a siropului de artar poate provoca fluctuatii in ceea ce priveste glicemia si nivelul de insulină, putand provoca anumite efecte adverse persoanelor cu diabet.
obezitate – continutul mare de zaharuri poate conduce la cresterea in greutate, facilitand acumularea de grăsime corporală. Desi in decursul timpului, siropul de artar a făcut parte din diverse diete pentru slăbit, in special in dieta cu lămaie si sirop de artar, acesta nu este un ingredient care, de sine stătător, să poată conduce la pierderea sănătoasă in greutate.
Dieta cu sirop de artar, suc de lămaie, apă si piper cayenne este o dietă restrictivă care constă exclusiv in consumul a 4 litri pe zi dintr-o limonadă rezultată din combinatia acestor ingrediente. Desi poate avea efecte imediate de pierdere in greutate, intrucat persoana revine la stilul de viată nesănătos de dinainte de a tine acest regim, efectul de yo-yo va face să fie recuperate toate aceste kilograme (uneori chiar si mai multe) care fuseseră pierdute prin intermediul dietei.
De asemenea, intrucat poate afecta sănătatea orală (precum majoritatea indulcitorilor), crescand nivelul de aciditate, hrănind si contribuind la multiplicarea bacteriilor de la nivelul cavitătii bucale, se indică anumite precautii, mai ales in cazul persoanelor care prezintă carii dentare.
La ce se foloseste siropul de artar?
Siropul de artar se foloseste mai ales ca glazură sau topping pentru clătite, gaufre (vafe), si inghetată. Poate fi adăugat in compozitia unor prăjituri si checuri, in produse de panificatie. Indulceste cu o aromă fină de caramel ceaiul, cafeaua, ciocolata caldă, laptele si alte băuturi naturale.
Ce indice glicemic are siropul de artar?
Potrivit Foodstruct, siropul de artar are un indice glicemic redus, cu valoarea de 54.
Ce proprietăti are siropul de artar?
Siropul de artar are proprietăti antioxidante. Conform unui studiu, contine peste 24 de compusi polifenolici, eficienti in combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi si stresului oxidativ. Are actiune antiinflamatoare si aduce beneficii pentru sistemul imunitar datorită zincului, manganului si quebecolului din compozitie.
Sirop de Artar obtinut din sevă de artar canadian. Este un indulcitor natural si un bun inlocuitor pentru zahărul rafinat. Are un indice glicemic mic si mai putine calorii decat zahărul si alti indulcitori. Contine zaharuri sănătoase, mangan, calciu si potasiu, antioxidanti. Sustine metabolismul energetic si aduce beneficii sistemului digestiv. Siropul de artar este ideal pentru a indulci băuturile preferate si deserturile pregătite in bucătăria ta. Este un topping delicios pentru clătite, vafe si prăjituri, un ingredient inedit in sosurile dulci-acrisoare.
Beneficii produs
Contine minerale si antioxidanti
Un bun inlocuitor al zahărului rafinatCe este siropul de artar
Aroma specifică, dulce cu nuante de caramel si consistenta fină, mătăsoasă, recomandă siropul de artar ca un ingredient unic, un indulcitor delicios si, totodată, un inlocuitor sănătos al zahărului rafinat, in alimentatia ta.
Siropul de artar provine din seva arborelui de artar (Acer), care este extrasă din trunchiul arborelui, din stratul imediat următor scoartei acestuia. Procesul de recoltare incepe, de regulă, la sfarsitul lunii februarie si continuă pană la mijlocul lunii aprilie. Artarii depozitează in rădăcini si in trunchi amidon care, in timpul iernii, este transformat in zahăr si apoi este transferat in sevă, avand rolul de a proteja arborii impotriva temperaturilor scăzute.
Desi există mai mult de 100 de specii de artar, pentru obtinerea siropului de artar este folosită indeosebi seva ce provine de la artarul de zahăr, artarul negru si artarul rosu. Sunt necesare 40 de galoane de sevă pentru a obtine un galon de sirop de artar, acesta fiind motivul pentru care pretul siropului de artar este mai mare decat al unor alti indulcitori. Seva extrasă din scoarta arborelui de artar este ulterior concentrată prin reducerea continutului ridicat de apă, in urma unui proces termic, obtinandu-se astfel siropul de artar.
Principalii producători de sirop de artar la nivel mondial sunt Canada (indeosebi in Quebec) – aproximativ 80% din productia mondială si Statele Unite ale Americii (in special in Vermont). Fiecare dintre aceste două state detine un sistem propriu de clasificare si gradare a siropului de artar.
Istoria siropului de artar dezvăluie originea nord-americană a acestuia. Conform unei legende străvechi, siropul de artar a fost descoperit intamplător, de către o femeie din tribul amerindian Iroquois care a observat mirată cum vasul lăsat la baza unui artar s-a umplut peste noapte cu un lichid dulce. Lichidul provenea din arborele in care, doar cu o seară inainte, sotul ei isi infipsese toporisca. A doua zi, soţul a plecat la vanătoare, astfel că a smuls toporişca din truchiul arborelui. Din locul respectiv a inceput să curgă un lichid dulce. Sotia a folosit respectivul lichid la pregătirea unei hrane delicioase, apreciate de către sotul acesteia.
Valorile nutritionale ale siropului de artar
Tabelul nutritional al siropului de artar ne indică un indulcitor mult mai sănătos si cu mai multe substante nutritive decat zahărul alb. Principalii macronutrienti sunt, bineinteles, glucidele, in proportie de 66%, in special de zaharuri (sucroză/zaharoză) - 60% si apă (33%). Se regăsesc, totodată, dar in cantităti infinitezimale, grăsimi si proteine (intre 0 si 1%) si sare (0,05%).
Aportul caloric al siropului de artar este de aproximativ 27 kilocalorii pentru o lingură de sirop de artar (aprox 10g), respectiv 270 kcal/100 g de produs, iar indicele glicemic este de 54, un indice mediu spre mic. Atat valoarea aportului caloric, cat si cea a indicelui glicemic indică valori mult mai mici decat ale zahărului alb.
Siropul de artar contine aproximativ 24 de antioxidanti, in special polifenoli (de exemplu, quebecol), flavonoide, acizi organici, aminoacizi, dar si unii micronutrienti, precum:
vitaminele B2 (in special), B1, B3 si B5;
minerale – in special mangan, dar si calciu, zinc, potasiu, magneziu, fier.
Proprietătile siropului de artar
Siropul de artar pur canadian este clasificat in functie de culoarea acestuia, de claritate (transluciditate), densitate si de intensitatea aromei, de notele de gust secundare. Un factor cheie ce influentează aceste trasături caracteristice este reprezentat de sezonul de recoltare. In functie de momentul extragerii sevei, siropul de artar va avea particularităti diferite si va fi clasificat in functie de diferite grade.
Dacă iti doresti un sirop de artar natural, obtinut din sevă de artar, fără alte adaosuri, aditivi sau conservanti, magazinul online Solaris iti stă la dispozitie cu următoarele produse:
Sirop de artar de grad A (Solaris)
Sirop de artar bio/ecologic de grad A (Longevita)
Uzual, siropul de artar este păstrat intr-un recipient opac, ce are rolul de a impiedica deteriorarea acestuia in contact cu lumina.
Beneficiile siropului de artar
Siropul de artar este un indulcitor natural, bogat in antioxidanti, care poate să confere anumite beneficii atunci cand este integrat intr-o cantitate moderată, in alimentatie. Poate inlocui si este recomandat să inlocuiască indulcitori cu efecte nocive asupra organismului, cum este zahărul alb rafinat. Te invităm să descoperi alături de noi cateva dintre beneficiile consumului de sirop de artar:
actiune antioxidantă – siropul de artar este bogat in antioxidanti, in special in compusi polifenolici ce sunt eficienti in combaterea actiunii radicalilor liberi si a stresului oxidativ. Previne deteriorarea celulară, imbătranirea si aparitia unor boli precum diabetul sau cancerului.
antiinflamator – datorită antioxidantilor din compozitie, siropul de artar reduce inflamatia si previne sau ameliorează unele simptome ale afectiunilor cardiovasculare, ale artritei sau ale sindromului de colon iritabil.
intăreste sistemul imunitar prin intermediul zincului si manganului, dar si a antioxidantului "quebecol” din compozitia siropului de artar, acestea avand o actiune benefică asupra sistemul imunitar.
benefic pentru sistemul reproducător masculin – unele minerale din siropul de artar (in special zincul) au un rol important in sustinerea sănătătii aparatului reproducător masculin, prevenind mărirea prostatei, cancerul de prostată. Continutul bogat in mangan ajută, de asemenea, la producerea unor hormoni sexuali.
sustine metabolismul energetic – prin intermediul procentului mare de mangan, care are rolul de a stimula atat eliberarea, cat si acumularea de energie.
conferă sănătate si tinerete pielii – datorită efectului antiinflamator si hidratant al siropului de artar. Poti folosi siropul de artar combinat cu iaurt sau lupte, fulgi de ovăz si miere, pentru a crea o mască naturală ce poate nu doar hidrata pielea, ci si reduce bacteriile si unele semne ale iritatiei.
indulcitor natural, substitut sănătos pentru zahărul alb – siropul de artar are un indice glicemic, un aport caloric mai mic decat zahărul si un continut semnficativ mai mare de oligoelemente si antioxidanti decat zahărul. De asemenea, consumat in cantităti moderate, nu are efecte nocive asupra stării de sănătate si nu provoacă dependentă, precum zahărul.
benefic pentru sănătatea digestivă – diminuează balonarea si gazele intestinale, crampele, previne constipatia, simptome care sunt adeseori asociate, in schimb, cu consumul de zahăr alb.
previne deficienta de mangan – un mineral esential pentru dezvoltarea si sănătatea oaselor si care favorizează vindecarea rănilor.
potential efect neuroprotector – conform unor studii, poate reduce riscul aparitiei afectiunilor neurodegenerative, precum Alzheimer.
Cum se poate consuma siropul de artar – metode de utilizare
Poti folosi siropul de artar ca un indulcitor pentru diverse băuturi: de la ceai, la cafea, ciocolată caldă, limonadă, lapte sau lapte vegetal.
De asemenea, poti inlocui zahărul din deserturile favorite cu sirop de artar. Poti substitui o cană de zahăr granulat cu 2/3 cană de sirop de artar, ajustand si reducand corespunzător cantitatea de lichide din compozitie, pentru a crea o variantă mult mai sănătoasă a dulciurilor si preparatelor de patiserie pe care le indrăgesti incă de cand erai un copil.
Intrucat rezistă la temperaturi inalte (spre deosebire de miere care, in aceste conditii, devine toxică pentru organism) poate fi folosit cu succes la prepararea prăjiturilor, diverselor plăcinte sau briose, in compozitia checului sau a cozonacului.
Poti apela la sirop de artar si atunci cand iti doresti un topping dulce sau o glazură delicioasă, cu aromă specifică de artar, pentru gaufre, vafe, clătite (americane sau nu), musli sau la painea prăjită si unsă cu unt. Poti adăuga sirop de artar si la fulgii de ovăz cu lapte, la iaurt, diverse compoturi de fructe, salate de fructe ori diverse smoothie-uri, la inghetată.
O modalitate inedită (in special pentru gastronomia romanească) poate fi să folosesti siropul de artar in compozitia unor dressing-uri, a unor sosuri dulci-acrisoare pentru diverse preparate, in marinade sau diverse vinegrete dulci.
Contraindicatii si precautii pentru consumul de sirop de artar
Intrucat contine pană la 60% zaharuri, in pofida tuturor celorlalte beneficii mentionate, iti recomandăm un consum moderat de sirop de artar, precum si de orice alt indulcitor natural. Consumat in exces, poate conduce la obezitate, diabet si afectiuni cardiovasculare.
In doze mici, siropul de artar poate fi consumat de majoritatea persoanelor, contraindicat fiind doar in următoarele cazuri:
diabet – siropul de artar furnizează corpului carbohidrati, in special sub formă de zaharuri, fără aport de fibre asociat. Ca rezultat, integrarea in alimentatie a siropului de artar poate provoca fluctuatii in ceea ce priveste glicemia si nivelul de insulină, putand provoca anumite efecte adverse persoanelor cu diabet.
obezitate – continutul mare de zaharuri poate conduce la cresterea in greutate, facilitand acumularea de grăsime corporală. Desi in decursul timpului, siropul de artar a făcut parte din diverse diete pentru slăbit, in special in dieta cu lămaie si sirop de artar, acesta nu este un ingredient care, de sine stătător, să poată conduce la pierderea sănătoasă in greutate.
Dieta cu sirop de artar, suc de lămaie, apă si piper cayenne este o dietă restrictivă care constă exclusiv in consumul a 4 litri pe zi dintr-o limonadă rezultată din combinatia acestor ingrediente. Desi poate avea efecte imediate de pierdere in greutate, intrucat persoana revine la stilul de viată nesănătos de dinainte de a tine acest regim, efectul de yo-yo va face să fie recuperate toate aceste kilograme (uneori chiar si mai multe) care fuseseră pierdute prin intermediul dietei.
De asemenea, intrucat poate afecta sănătatea orală (precum majoritatea indulcitorilor), crescand nivelul de aciditate, hrănind si contribuind la multiplicarea bacteriilor de la nivelul cavitătii bucale, se indică anumite precautii, mai ales in cazul persoanelor care prezintă carii dentare.
La ce se foloseste siropul de artar?
Siropul de artar se foloseste mai ales ca glazură sau topping pentru clătite, gaufre (vafe), si inghetată. Poate fi adăugat in compozitia unor prăjituri si checuri, in produse de panificatie. Indulceste cu o aromă fină de caramel ceaiul, cafeaua, ciocolata caldă, laptele si alte băuturi naturale.
Ce indice glicemic are siropul de artar?
Potrivit Foodstruct, siropul de artar are un indice glicemic redus, cu valoarea de 54.
Ce proprietăti are siropul de artar?
Siropul de artar are proprietăti antioxidante. Conform unui studiu, contine peste 24 de compusi polifenolici, eficienti in combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi si stresului oxidativ. Are actiune antiinflamatoare si aduce beneficii pentru sistemul imunitar datorită zincului, manganului si quebecolului din compozitie.
Detalii
Cumparate frecvent impreuna
Opinii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review