Zahar de cocos x 250g SOLARIS

Solaris
15 00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cod Produs - Erp ID 34132
EAN 5941828014976
Call center pentru comenzi si suport general
Consultanta cu un farmacist
Produse originale
Livrare sigura
Curier/EasyBox/
FANbox
Plata in rate

EAN
5941828014976
Brand
Cod Sku CS
38943
Descriere comerciala
Preturile de pe site pot sa fie diferite fata de cele din farmacie.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate si a imaginilor. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare

Recomandarea farmacistului

Descriere

Detalii produs
Zahărul de Cocos este obtinut prin evaporare din nectarul florilor cocotierului. Are un gust asemănător caramelului, fiind un indulcitor aromat. Inlocuieste zahărul alb in alimentatia sănătoasă. Contine glucide, vitamine din complexul B, potasiu, zinc, fier, polifenoli si inulină. Previne cresterea bruscă a glicemiei datorită indicelui glicemic mic si inulinei. Alte beneficii ale zahărului de cocos: conferă energie, sustine sănătatea gastro-intestinală, ajută la refacerea echilibrului electrolitilor după un efort fizic indelungat. Poate fi folosit pentru indulcirea băuturilor, in prăjituri si deserturi coapte.
Beneficii produs
Contine glucide si vitamine din complexul B
Poate fi folosit la indulcirea tuturor alimentelorIngrediente
Nectar cristalizat din flori de nucă de cocos.
De ce să consumi zahăr de cocos
Cu un gust subtil similar zahărului brun si o aromă specifică ce ne aminteste de caramel, zahărul de cocos este un indulcitor natural ce rezultă prin cristalizarea nectarului florilor cocotierului (Cocos nucifera).
Pentru producerea zahărului de cocos, este sectionat mai intai spadicele cu muguri neinfloriti ai cocotierului si se colectează seva dulce a acestora. După aceea, seva este procesată, obtinandu-se un sirop care este convertit prin procedee de evaporare fie in granule, fie intr-o pudră fină de zahăr de cocos.
Intrucat este un produs 100% natural, ce nu a fost supus rafinării si care contine, pe langă zaharuri, unele vitamine, minerale si chiar si antioxidanti, zahărul de cocos poate fi un excelent substitut, o alternativă in cadrul unei alimentatii sănătoase, la zahărul alb rafinat (din trestie de zahăr) care nu contine deloc nutrienti. In plus, este un indulcitor aromat, mai putin dulce si cu indice glicemic mai mic decat zahărul, care va conferi preparatelor tale o nuantă plăcută de caramel.
Culoarea, intensitatea gustului dulce si aroma zahărului de cocos pot varia in functie de specia de cocotier de la care a fost recoltată seva, de sezonul de recoltare, zona geografică, precum si de modalitatea folosită pentru producerea nectarului de cocos.
Zahărul de cocos este folosit de cel putin o mie de ani in gastronomia specifică regiunii sudice a Asiei, fiind uneori numit "zahăr malacca” (sau gula melaka, denumirea datorandu-se provenientei sale din Malaezia). Principalii producători de zahăr de cocos, cu un procent de aproximativ 80% din productia globală a ultimelor decenii, sunt Filipine, Indonezia si Thailanda, Malaezia, dar există o multime de alte tări care produc sau comercializează zahăr de cocos. Consumul de zahăr de cocos in Europa se află intr-o continuă ascensiune in ultimii ani, acesta fiind folosit mai ales in alimentatia sănătoasă, in compozitia unor băuturi si uneori in aplicatii cosmetice.
Rămai alături de noi in continuare pentru a decoperi valorile nutritionale ale zahărului de cocos, beneficiile sale, precum si unele modalităti in care il poti consuma.
Valori nutritionale
Tabelul valorilor medii nutritionale pentru 100 g zahăr de cocos ne indică componenta macronutrientilor:
Glucide – 95,01 g (din care zaharuri – 82,12 g);
Proteine – 1,26 g
Grăsimi – 0,38 g
Sare – 0
Valoare energetică – 388,5 kilocalorii
Zahărul de cocos este bogat in carbohidrati, in special in zaharuri (70-80% sucroză, glucoză si fructoză) si are un continut caloric si un indice glicemic mai mic decat al zahărului alb. O lingurită de zahăr (aproximativ 6g) contine aproximativ 5,7 g glucide si aproximativ 23 de kilocalorii.
Spre deosebire de zahărul alb care nu contine nutrienti, regăsim in compozitia zahărului de cocos următoarele vitamine si minerale:
vitamina C, vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B4, B10);
minerale: potasiu (mai ales), dar si fier, magneziu, zinc, sodiu, calciu.
indice glicemic mic sau mic spre mediu – indicele glicemic al zahărului de cocos a fost măsurat de mai multe organizatii internationale, cele mai multe studii atribuindu-i acestuia un indice glicemic mic sau mic spre mediu (intre 35-54). Indicele glicemic al zahărului de cocos este mai mic decat al zahărului alb care are un indice glicemic mare, de 60-70.
Zahărul de cocos contine, de asemenea, polifenoli, antioxidanti si inulină (un tip de fibră solubilă care are proprietatea de a incetini viteza de eliberare a glucidelor in sange, după mese).
Beneficii ale zahărului de cocos
Zahărul de cocos face parte din categoria indulcitorilor naturali si este mult mai sănătos decat zahărul intrucat nu este supus proceselor de rafinare, nu contine substante sintetice sau ingrediente artificiale si, astfel, nu ii este alterat continutul de vitamine, minerale si de alti nutrienti. Consumat in doze moderate, zahărul de cocos iti oferă următoarele beneficii:
previne cresterea bruscă a glicemiei – măsurarea indicelui glicemic reprezintă o modalitate de a determina modificările ce apar după consumarea unor alimente ce contin zaharuri. Consumul repetat al unor alimente cu un indice glicemic mare (precum zahărul alb) conduce la cresterea bruscă a glicemiei si uneori chiar poate declansa rezistentă la insulină. De asemenea, poate predispune organismul la obezitate. In ceea ce priveste zahărul de cocos, acesta are un indice glicemic mic sau mic spre mediu (conform unor studii) si reprezintă o alternativă mai bună in cazul diabetului. De asemenea, zahărul de cocos contine inulină, un tip de fibră solubilă care incetineste digestia si absorbtia glucozei in sange după mese. Alimentele ce contin inulină pot reprezenta alegeri sănătoase pentru persoanele ce prezintă simptomele diabetului.
sustine sănătatea gastro-intestinală – continutul de inulină al zahărului de cocos detine abilitatea de a stimula cresterea bifidobacteriilor din microflora intestinală (aceleasi tipuri de bifidobacterii care se regăsesc in mod obisnuit in suplimentele prebiotice). Bifidobacteriile sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a hrăni bacteriile prietenoase din intestin si de a stimula sistemul imunitar, oferind sustinere in tratarea mai multor conditii specifice care ar putea afecta sănătatea intestinală. Unele exemple in acest sens se referă la diaree si colită.
contine un procent mai mic de fructoză – conform unor surse, fructoza reprezintă un tip de glucide care este convertit rapid in grăsime in interiorul organismului. Fructoza este descompusă cu o mai mare greutate de către ficat, in urma acestui proces rezultand formarea trigliceridelor (o formă de grăsime). Zahărul de cocos contine un procent mai mic de fructoză comparativ cu zahărul alb care este bogat atat in fructoză, cat si in glucoză.
poate contribui la reglarea lichidelor din organism – datorită continutului de potasiu, magneziu si sodiu, zahărul de cocos poate regla nivelul de apă din organism, putand reface echilibrul electrolitic, in special in cazul sportivilor si persoanelor care depun un efort fizic considerabil.
Cum poti consuma zahăr de cocos
Zahărul de cocos sau nectarul cristalizat din flori de nucă de cocos (cum mai este el denumit) poate fi folosit in acelasi mod ca zahărul alb. In plus, arată similar, are un gust asemănător zahărului brun, se dizolvă si topeste in acelaşi mod ca zahărul din trestie de zahăr si te poti bucura in acelasi timp de beneficiile utilizării unui indulcitor complet natural, nerafinat, care are in compozitie unii nutrienti valorosi.
Poti indulci cu ajutorul zahărului de cocos orice fel de preparate care necesită indulcire. Poti adăuga zahăr de cocos la băuturile favorite, la ciocolata caldă, la ceai, cafea sau cafea din cicoare, limonadă, lapte sau iaurt (inclusiv la cele vegetale). De asemenea, il poti folosi ca un indulcitor aromat pentru diverse budinci (de exemplu: budinca de chia), creme, in compozitia inghetatei, a cerealelor sau a orezului cu lapte, ca topping pentru clătite, gofre sau salate de fructe.
Nectarul cristalizat din flori de cocos poate inlocui cu succes zahărul in aluaturi si produse de patiserie sau in compozitia prăjiturilor. Intrucat se dizolvă cu usurintă in lichidele căldute si are un punct de ardere situat la temperaturi foarte mari, zahărul de cocos este un indulcitor potrivit mai ales deserturilor ce necesită coacere la cuptor (de exemplu: diverse plăcinte, tarte, briose sau biscuiti). Intrucat are o aromă intensă de caramel, zahărul de cocos se potriveste foarte bine produselor de patiserie ori cofetărie care contin ciocolată si unele condimente fierbinti precum: scortisoara, nucsoara, ghimbirul, cardamomul. De asemenea, se dizolvă si se omogenizează foarte bine in combinatie cu unt sau ouă.
Zahărul de cocos este folosit mai ales in gastronomia din sud-estul Asiei ca un indulcitor nu doar pentru deserturi, ci chiar si pentru unele mancăruri, fie ele calde sau reci. Cel mai adesea, zahărul de cocos este adăugat pentru a echilibra gustul sărat al mancărurilor de curry sau a mancărurilor care contin carne de peste sau pui. Sosurile sau dressing-urile condimentate (picante-acrisoare si dulci) de inspiratie asiatică pot fi indulcite cu putin zahăr de cocos, dacă vrei să te bucuri de combinatia inedită a celor trei gusturi, intr-un singur preparat culinar.
Precautii
Desi contine unii nutrienti benefici pentru organism, zahărul de cocos, intocmai precum majoritatea indulcitorilor, este o sursă bogată de zaharuri si calorii. Din acest motiv, este recomandat consumul unei cantităti mici si folosirea cu moderatie a zahărului de cocos, precum si a oricăror indulcitori.
Excesul de zahăr adăugat in dietă poate genera efecte adverse precum agravarea inflamatiilor, nivel crescut al glicemiei, acumularea unor kilograme in plus si poate predispune la riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, a sindromului metabolic si la cresterea nivelului colesterolului LDL si a trigliceridelor.
Recomandăm consultarea unui medic nutritionist inainte de consumul zahărului de cocos, in cazul in care prezinti simptomele unor boli grave si in special in cazul diabetului, a bolilor metabolice, hepatice sau renale.
Cate calorii are zahărul de cocos?
O lingură de zahăr de cocos are 58 calorii, iar 100g aduc in alimentatie un aport de 388 calorii.
Ce proprietăti are zahărul de cocos?
Zahărul de cocos previne cresterea bruscă a glicemiei, avand un indice glicemic mai mic decat zahărul alb si alti indulcitori naturali. Are proprietăti energizante, sustine refacerea echilibrului electrolitilor după efort fizic. Contine vitamine B, polifenoli si minerale esentiale pentru sănătatea inimii, nervilor si a muschilor (potasiu, magneziu, sodiu).
Ce poti prepara cu zahăr de cocos?
Cu zahăr de cocos poti prepara delicioase prăjituri si deserturi care necesită coacere in cuptor, biscuiti, felurite creme, budinci. Poate fi folosit inclusiv pentru a indulci cafeaua, ceaiul, ciocolata caldă si alte băuturi calde sau reci. Inlocuieste cu succes zahărul alb din retetele unor dulciuri de casă, in alimentatia sănătoasă.






















































Detalii

ERP - ID
34132
EAN
5941828014976
Brand
Cod Sku CS
38943
Descriere comerciala
Preturile de pe site pot sa fie diferite fata de cele din farmacie.

Cumparate frecvent impreuna

Opinii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review